[MOD] Capitalism World 3.5

Discussions about modding and share your mods with other players in this forum.
Message
Author
Arcnor
Mod Expert
Mod Expert
Posts: 398
Joined: Thu Jan 02, 2014 5:53 pm

[MOD] Capitalism World 3.5

#1 Post by Arcnor » Sun May 21, 2017 2:56 am

Hello everyone!

This is Capitalism World 3.5, the newest version of my original mod.

Here are some of the new features:

3.5v:

- Has a brand new banner! thanks to the folks here for putting this together for me!
CAPWORLD_SPACE.png
CAPWORLD_SPACE.png (180.52 KiB) Viewed 4179 times
- Made some other minor changes to the mod

- Banking Services (accounting, checking, and securities) with two new buildings [Investment Bank & Bank]
Investment Bank.PNG
Investment Bank
Investment Bank.PNG (170.7 KiB) Viewed 5010 times
- College (train CPAs to work in your Bank Corporation)
school.PNG
College
school.PNG (155.17 KiB) Viewed 5010 times
- Rockets (yep you can build your own SpaceX)
ROCK.png
Rocket
ROCK.png (30.97 KiB) Viewed 5010 times
With the addition of Rockets as a product, I've added the Telecommunications Product Class. Now you will be able to sell Phone Service, Sat TV, and Sat Internet.
WIFI.png
Sat Internet
WIFI.png (16.02 KiB) Viewed 5010 times
I am still working on balancing these new products into the game, so any suggestions or feedback at all would be greatly appreciated! Please let me know what you think!

Get it here: http://www.moddb.com/games/capitalism-l ... apworld-10
Last edited by Arcnor on Wed Jul 12, 2017 2:06 am, edited 1 time in total.

piermario
Mod Expert
Mod Expert
Posts: 284
Joined: Sun Oct 31, 2010 6:12 am

Re: [MOD] Capitalism World 3.2

#2 Post by piermario » Sun May 21, 2017 8:52 am

Ciao Arcnor i download your updated new mod, i found 2 issues: missing picture in black pepper and i want to ask if is it correct Bankers/CPA in farm?

Arcnor
Mod Expert
Mod Expert
Posts: 398
Joined: Thu Jan 02, 2014 5:53 pm

Re: [MOD] Capitalism World 3.2

#3 Post by Arcnor » Sun May 21, 2017 2:44 pm

piermario wrote:Ciao Arcnor i download your updated new mod, i found 2 issues: missing picture in black pepper and i want to ask if is it correct Bankers/CPA in farm?
Thank you for the catch on the black pepper.

Yes, the Bankers/CPA should be from a farm. Basically the internal mechanics of the farm enabled for "growing" or "training" of individuals so that they could be used as an input into a service product. In a perfect world I wish we could have a special class of building that could do this that only would train people for specialized jobs.

ghw1009
Posts: 2
Joined: Sat May 27, 2017 2:51 am

Re: [MOD] Capitalism World 3.2

#4 Post by ghw1009 » Sat May 27, 2017 3:24 am

Hello Arcnor~. I downloaded your updated new mod, enjoying it.
If you don't mind, why don't you consider deleting or changing 'Wine' in Alchoholic Beverage. The reason why I think it, there are already White Wine and Red Wine in Alchoholic Beverage. In case, I think you add new product.

Abrutalism
Level 2 user
Posts: 43
Joined: Wed Sep 02, 2015 5:20 pm

Re: [MOD] Capitalism World 3.2

#5 Post by Abrutalism » Sat May 27, 2017 1:06 pm

Hello Arcnor~. I downloaded your updated new mod, enjoying it.
If you don't mind, why don't you consider deleting or changing 'Wine' in Alchoholic Beverage. The reason why I think it, there are already White Wine and Red Wine in Alchoholic Beverage. In case, I think you add new product.
I think this wine is like a cheap one like one you can find in a convenience store with a twist cap and not a cork.

-------------

I grow coffee beans and when i click on the image i obtain this error
https://www.dropbox.com/s/x8w6ve47p0h38vc/coffee.png
i use beta 4.5.0.3 + 2dlc + CapWorld Space 3.5

ghw1009
Posts: 2
Joined: Sat May 27, 2017 2:51 am

Re: [MOD] Capitalism World 3.2

#6 Post by ghw1009 » Sat May 27, 2017 3:26 pm

I see~~. Thanks for your answer.
I grow coffee beans and when i click on the image i obtain this error
https://www.dropbox.com/s/x8w6ve47p0h38vc/coffee.png
i use beta 4.5.0.3 + 2dlc + CapWorld Space 3.5
In my case, there isn't the error.(I tested farm like your process)
I use Release Version 4.4.24 + 2dlc + CapWorld Space 3.5

Arcnor
Mod Expert
Mod Expert
Posts: 398
Joined: Thu Jan 02, 2014 5:53 pm

Re: [MOD] Capitalism World 3.2

#7 Post by Arcnor » Tue Jun 13, 2017 5:03 am

ghw1009 wrote:Hello Arcnor~. I downloaded your updated new mod, enjoying it.
If you don't mind, why don't you consider deleting or changing 'Wine' in Alchoholic Beverage. The reason why I think it, there are already White Wine and Red Wine in Alchoholic Beverage. In case, I think you add new product.
Yeah I've been thinking of doing away with the just "Wine" one since there are so many products within that class already.

Arcnor
Mod Expert
Mod Expert
Posts: 398
Joined: Thu Jan 02, 2014 5:53 pm

Re: [MOD] Capitalism World 3.5

#8 Post by Arcnor » Wed Jul 12, 2017 2:08 am

Will be coming out with a new edition that will support the DIGITAL DLC!

Will include 4 or 5 additional internet companies to play with plus some other new products & product pictures

Serpin6
Posts: 7
Joined: Thu Jul 13, 2017 8:50 pm

Re: [MOD] Capitalism World 3.5

#9 Post by Serpin6 » Fri Jul 14, 2017 6:10 pm

Is there a way to have more products invented?
I know it would make the game too easy for some but sometimes I just want a relatively casual gaming experience and some very basic products haven't been invented even if the starting year is 2017 via script.
Or is there a way to make the products be invented via script without having to use r&d?
Attachments
Cap1.png
Cap1.png (2 MiB) Viewed 4111 times

User avatar
David
Site Admin
Posts: 4781
Joined: Sat Jul 03, 2010 1:42 pm

Re: [MOD] Capitalism World 3.5

#10 Post by David » Sat Jul 22, 2017 9:24 am

Hi Arcnor,

We have received an email from a user asking the following question. Could you please answer it?
The new mod in the newsletter today - great - can you help explain this to me, for example, I researched Checking Account and set this up in the factory, no problems, I need Bankers/CPA - but there is no way to make this, the farms/business college is not letting me and can't make it in the factory. What am I doing wrong?

Post Reply